Nasza kuchnia polska pełna jest na wigilię bakalii, maku, jest też jabłko, które kiedyś, powieszone na choince symbolizowało zdrowie i urodę. Dziś na choinkę wiesza się cukierki, a kiedyś były to orzechy, które miały nieść dobrobyt i siłę.
Myśląc o bożonarodzeniowej symbolice podczas warsztatów dzieci i rodzice będą robić Bożonarodzeniowe batoniki, które można zawinąć w ozdobną folijkę (spożywczą) i podarować na prezent.
Podczas warsztatu dzieci samodzielnie obiorą jabłko, zetrą na tarce. Zmielą orzechy w przygotowanych blenderach. Następnie przystąpią do robienia batoników i świątecznego dekorowania.
Warsztat trwa 60 minut.
Prowadzi Marcelina Szewczyk- licencjonowany edukator ciastoterapii
Uwaga! Warunkiem uczestnictwa dziecka w warsztatach jest pobranie wejściówki podczas zakupu biletu na spektakl "Szydełkowa szopka Babci Klary", w kasie BOK oraz na bielanski.waw.pl. Na sali, w której odbywać się będą warsztaty wraz z dzieckiem może przebywać jeden opiekun.
Proszę czekać