Tradycyjna kuchnia węgierska w sercu Warszawy...
Restauracja Borpince powstała w 2005 roku i od samego początku miała ambicje aby stać się kulinarnym sercem węgierskiej kuchni w Warszawie. Jako rodzinny biznes tworzona była przez dwa pokolenia rodziny Państwa Trón, a jej obecną właścicielką jest Beata Trón-Nowak.
Ideą stojącą za naszą restauracją jest to, by tradycyjne smaki węgierskiej kuchni prezentować naszym polskim Gościom. Do tego równie ważna jest oprawa – klimatyczne wnętrza przedwojennej piwnicy oraz sącząca się w tle muzyka z kraju Madziarów. Dopełnieniem wszystkiego jest najlepsze wino z niemal wszystkich winiarskich regionów Węgier.
W naszym menu oferujemy Wam to co najlepsze:
- ELŐÉTELEK – Przystawki
- LEVESEK - Zupy
- HALÉTELEK – Dania rybne
- APRÓHÚSOK – Gulaszowe
- FŐÉTELEK – Dania główne
- SALÁTÁK – Sałatki
- DESSZERTEK – Desery
- ITALOK, ÜDÍTŐITALOK – Napoje
Oferujemy Państwu wyłącznie węgierskie wina i liczymy na to, że nawet te mało znane przypadną Polakom do gustu, bo… są naprawdę rewelacyjne!
Proszę czekać